Стани богат със знания

Състезание „Стани богат със знания" се проведе в ПГЕЕ „Мария Кюри“ на 21 март 2015 г. Състезанието е по модел на популярната телевизионна игра „Стани богат“. Проявата е свързана с изпълнение на дейностите по проект „Let’s Break the Ice with School” по програма Еразъм +, дейност „Стратегически партньорства“, сектор "Училищно образование".

Участваха отбори от 8А, 9А и 10А клас. Участниците в състезанието отговаряха на въпроси от изучавания учебен материал, за съответния клас, по предметите английски език, български език и литература, математика, география, история, физика и химия. Въпросите бяха с нарастваща трудност. Както     на телевизионното състезание и тук имаше джокери – помощ от приятел, 50 на 50 и най емоционалния – помощ от публиката. Участниците в състезанието получиха награди.

Отборното състезание е форма на кооперативното учене. Работата в екип възпитава в отговорност към общата дейност, умение за решаване на поблеми, уважение към мнението на другите. Намалява се съмнението в собствените възможности и чувството за несигурност, придобива се самочувствие и умение да се обсъжда и води спор.


 

6 5 4 1 2 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *