Национална среща на ученическите съвети и парламенти в Хасково

Съюз на учениците в България, с подкрепата на община Хасково, организира национална среща на ученическите съвети и парламенти между 21-23 октомври в град Хасково, като част от поредица национални срещи, които ще бъдат проведени с домакинство от различни общини. Всичко необходимо за идеята можете да откриете в представянето тук : http://prezi.com/qf-carlqsej-/?utm_campaign=share&utm_medium=copy&rc=ex0share  

 

Линк към фейсбук събитието за срещата : https://www.facebook.com/events/1606013219699042/

 

На националната среща ще бъдат поканени министърът на образованието и науката г-жа Меглена Кунева; представители на местното самоуправление; представители на директорската, учителската, родителската и студентската общности; неправителствени организации с предмет на дейност ученическо и младежко, гражданско участие; представители на OBESSU и други.

 

Програма и техническа информация за националната среща можете да откриете в прикачените файлове. Моля прочетете внимателно техническата информация.

 

!Разходите за нощувка и храна са за сметка на организаторите!

 

Основно участие в кръглата маса ще имат 56 ученика (по двама от всяка област) – представители на ученически съвети/парламенти и/или неформални ученически групи на възраст от 14 до 19 г. Те ще бъдат избрани въз основа на регистрационна форма за участие, която ще бъде отворена до 11 октомври включително. Линк към регистрационната форма можете да откриете тук : http://goo.gl/forms/L15d6bDyym  Могат да кандидатстват неограничен брой ученици от всяко училище.

 

Ваш ученик може да бъде един от избраните за участие в националната среща, като по този начин изрази своето мнение и мнението на съучениците си на най-високо ниво по темите за ученическото представителство, ученическото участие, проблемите в училище и гражданската активност. Срещата ще бъде изключително полезна за него/нея, защото ще може да обмени опит със свои връстници, да бъде полезен за себе си и ученическата общност, както и да се научи на отговорност и да бъде мотивиран. 

Техническа информация

Програма

Декларация от родител

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *